Letos pomáháme aneb novinka při štiřínském krosu…

Logo zemské porodnice
 

Chceme běhat pro radost dětí a zároveň jim pomoci při jejich startu do života, který nemusí být vždy šťastný. Pomáhat budeme hned dvakrát.

  1. finanční prostředky ze zaplaceného startovného budou věnovány CENTRU PÉČE O PŘEDČASNĚ NAROZENÉ DĚTI v porodnici „U Apolináře“, prostřednictvím Nadačního fondu VITA et FUTURA.
  2. materiální sbírka

1. Finanční sbírka 

Finanční prostředky se budou vybírat přímo na startu letošního MCC Kros Štiřín s podtextem „LETOS POMÁHÁME“ formou startovného.

2. Materiální sbírka:

Materiální sbírka bude organizována společně s Obecí Kamenice prostřednictvím její knihovny a jejích zaměstnanců.

Až do dne konání závodů můžete přinést do obecní knihovny nebo přímo na start závodů něco z toho, pro co už doma žádné uplatnění nenaleznete. Tyto věci pomůžou předčasně narozeným dětem v jejich nelehkém startu do života.

  • použité skleněné lahvičky na krmení, kterých je velký nedostatek (výhoda skleněných lahviček je v tom, že se dají jednoduše hygienicky upravovat a stále používat). Nebojte se tedy donést staré lahvičky, které se používaly v letech dávno minulých. Ty pomohou nejvíce.
  • oblečení pro novorozence do velikosti 56 maximálně – jedná se o velice nedostatkový materiál, který uvítají všichni zaměstnanci těchto oddělení, ale hlavně miminka, které se po dobu i několikaměsíčního pobytu v nemocnici budou cítit pohodlně.
  • polohovací pomůcky – jedná se o polohovací válečky, kolečka a v neposlední řadě kojící polštáře.
  • prostěradla do inkubátorů  a kryty na inkubátory. Jedná se o čtverce, o rozměrech 150 cm x 150 cm, s veselými dětskými motivy.
 

Pro individuální příspěvky dobrovolných dárců účet Nadačního fondu Vita et Futura 

27­3546640257/0100

 
Hranice pro přežití dítěte se dnes pohybuje okolo 500g. Avšak snahou dnešního lékařství je vytvořit podmínky uměle, náhradou za přírodu, aby nebyla v pozdějším věku ovlivněna ani kvolita života jedince, jehož příchod na svět byl již na samém počátku komplikován.
Péče o novorozence s extrémně nízkou porodní hmotností (660g). Pro podporu dýchání je zavedená umělá plicní ventilace a dále je použita fototerapie pro léčbu novorozenecké žloutenky.